måndag 24 september 2007

Höstdagar...

Nu börjar löven gulna på björkarna intill mitt hus- hösten kommer närmare inpå. Dagarna blir kallare, mornar och kvällar mörkare och sommarkläderna börjar lite motvilligt att bytas ut mot lite mer varmare kläder och skor. Strumporna åker på för första gången på ett par månader och filtarna som varit undanlagda i sommar kommer fram till myskvällarna framför tv:n.

Timern på lampan i köksfönstret flyttas tillbaks och ljuset tänds tidigare för varje kväll. Ljuslyktor kommer fram och dammas av för att tändas inför långa, mörka höstkvällar. Utemöbler tvättas av och ställs undan för denna säsongen, grillen ställs in i garaget för att vila inför nästa sommar, gräsklipparen ses över och ställs undan och trädgården får en sista översyn och omvårdnad innan det är dags att tacka den för denna sommarens blomster- och färgprakt. Nu får blommor och blader vila inför nästa sommar.

Det är verkligen som i Tomas Ledins sång där han sjunger ".....sommaren är kort, det mesta regnar bort, men nu är den här , så ta för dig, solen skiner idag. Hösten kommer snart, det går med vindens fart.....".

Kanske vi behöver hösten för att kunna uppskatta sommaren mer och bättre? Och många tycker om hösten, den är lite mindre kravlös än sommaren med alla sina på ett sätt "måsten" på att det ska bli en bra och fin sommar och semester. Man ska vara lycklig och hinna göra och uppleva allt som man inte hinner resten av året.

Det jag inte gillar med hösten är att det blir så mörkt, och kallt och regnigt. Men visst är det vackert med träden och dess färgskiftningar, det måste jag hålla med om. Och med lite ljus och mysiga kvällar i soffan framför tv:n eller med en bra bok att läsa, insvept i en skön filt och med en varm kopp te, så kan tom jag stå ut i väntan på en ny vår.

Inga kommentarer: