söndag 14 oktober 2007

Så, godis eller inte??


Nå, tror ni det blev något godis?? Svaret är- ja, lite (se inlägg igår feeling blue). Till slut kom de igång med att börja städa. Allt blev väl inte klart men i alla fall mycket bättre. Speciellt mellankillen var jätteduktig. Han började med att röja undan allt skräp på golvet, sorterade ut vissa grejer och bar ut fyra kassar med skräp och sånt de inte ville ha längre. Sen sorterade han resten, la det snyggt i lådor och i bokhyllan, vek lite kläder, torkade ur fönsterbrädan, dammsög och moppade golvet. Till sist bäddade han rent i sin säng.


Nu ser man tom golvet (va, hade vi mattor på golvet), precis så som mamma vill ha. Jag bara vägrar att gå in och dammsuga där om man ska ägna halva dagen åt att plocka upp saker från golvet innan man kan ens börja tänka på att dammsuga. Hoppas att de håller det städat och fint nu.


Han var rolig efter att han hade städat. När mamma städar så är det inte så noga i fall man kommer och stökar till med en gång efteråt- men när man själv har städat- ja då minsann...Vi andra fick klara besked om att, om vi kom och stökade till nu blev det synd om oss. Tom ena katten fick höra det, "neeej Missy, inte upp i sängen nu, jag har ju precis bäddat rent". I vanliga fall (när mamma gjort det) så är det inte så noga. Det är bra när de själva får göra saker, då ser de hur mycket jobb det är och är mer försiktiga med att ställa till oreda igen.


Stora killen är inte redit klar men på god väg. Själv blir jag aldrig klar känns det som. Men det är ju så med hushållsarbete- man blir aldrig färdig- det är alltid något att göra i ett hem, speciellt med fyra ungar, två katter och ungarnas kompisar som härjar runt. Men man får vara tacksam att de kan härja runt- ingen självklarhet för alla. Så härja på ungar- men städa efter er snälla.....

Inga kommentarer: