söndag 26 augusti 2007

Döskallar vs Änglar

Som mamma till 4 barn så blir det en del springande i klädaffärer och kollande i klädkataloger mm inför säsongens klädinköp.

En sak som förvånat/förvånar mig ända sen äldsta barnet var litet är om man jämför pojkars respektive flickors kläder och att det är sån skillnad.

På pojkars kläder ska det ända från det att de är små vara döskallar, olika superhjältar mm medan det på flickors kläder ska vara små söta nallar, hästar och änglar bla. Och gärna med mycket rysch och glitter. Mörka kläder till killarna (utom då de är bebisar- då finns ljusblått att välja på) och ljusa till tjejerna.

Vem säger att inte killar gillar nallar och tjejer superhjältar??

Men den sista tiden har nåt hänt.

Nu är det döskallarallt möjligt, det har blivit en riktig trend med döskallar överallt, för både killar och tjejer- stora som små.

Från bebisplagg till handdukar, skor, servetter - ja, allt.

Jag dömer inte nån men jag fattar inte riktigt hur man kan vilja klä sin lilla bebis i plagg med döskallar på?? Fattar egentligen inte hur man kan vilja ha döskallar på nåt överhuvudtaget. Tycker det är lite abnormt. Vad är det söta och gulliga i en döskalle??

Men det är väl "coolt" och "tufft". Men bebisar behöver inte vara coola och tuffa- den tiden kommer till slut ändå. Men alla får ha sin åsikt, och det här är min. Och jag föredrar nallar.....

2 kommentarer:

GMS's blogg sa...

BRA uttryckt om en helt absurd 'trend', detta med dödskallarnas intåg i barngarderoberna! Vem eller vilka kan ha kommit med en idé som denna? En 'fomme', alltså en knäppgök men ändå inte helt tokig! Köparna av dessa trendplagg är ju egentligen 'fommar' allihopa när de 'går på' denna dumhet!

Anonym sa...

det går juh trender i allt, så är det bara. gäller inte bara kläder utan även musik osv. vad är det som gör att en förälder som väljer att klä sin bebis/sin barn i kläder med döskallar på till en dålig förälder?! vad är det för fel på döskallar? är det ngt bättre att köpa en barbiedocka till sina barn och lära dem att man ska se ut så.. stora tuttar å getingmidja?! vad är det som skiljer sej mellan dessa två grejjer. varför är den ena föräldern såå dålig, men den andra gör allt rätt.. för att det är en "gullig docka"?!